Voorleeswedstrijd

1 min leestijd

Hillegom- Op 8 februari was in de bibliotheek Hillegom de voorronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Van alle scholen uit de bollenstreek waren de beste voorlezers naar Hillegom  gekomen om daar tegen elkaar te strijden.

Van de 16 deelnemers mochten er 2 naar de kwartfinale die dit jaar in Noordwijk worden gehouden. Afgelopen jaar deden er in Nederland meer dan 3000 scholen mee aan de Nationale voorleeswedstrijd, het is de bedoeling dat een leerling uit groep 7 of 8 een stukje uit een kinderboek voorleest. Na vele rondes kunnen de leerlingen uiteindelijk in de nationale voorleeswedstrijd komen.

Nadat de deelnemers lang en gespannen gewacht hadden, kwam dan eindelijk de jury met de uitslag. Suzanne Zaal, van de Johannesschool te Hillegom en Floortje Kroes,  van BS St Josephschool te Lisse, hadden deze voorronde gewonnen.

Foto’s: Remco Out