Sinterklaas-nieuws 2017


Intocht Sinterklaas Hillegom 2017


Foto’s Intocht

Zaterdagochtend 18 november kwam Sinterklaas om 10.30 uur de Hillegomse haven binnen varen. Pieten stonden op de stoomboot en op allerlei kleinere bootjes die voorop vaarden. De haven puilde uit van de mensen. Duizenden mensen waren op de been om Sinterklaas te verwelkomen.

Klik hier voor de foto’s.


Filmpje Scouting

Tjarda Hillegom heeft een aantal pieten meegenomen op hun bootjes. 


Aflevering 7


Aflevering 6


Aflevering 5


Pietenselfie-actie

Pietenselfie-actie
Ook dit jaar kan je tijdens de intocht weer met een piet op de foto! Als je deze foto opstuurt naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl maak je gelijk kans op lekkere prijzen.

Sinterklaas gaat samen met de vrijwilligers van Hillegom Online en de medewerkers van Bakker van Maanen naar alle foto’s kijken. Zij bepalen dan de 1e, 2e en 3e prijs.

Publieksprijs
Je kan er zelf voorzorgen dat je de publieksprijs wint. Alle foto’s komen op 25 november om 12.00 uur op de Facebookpagina van Hillegom Online te staan. De foto die de meeste likes weet op te halen, wint de taart met eigen foto erop! Tot 29 november 00.00 uur kan je likes verzamelen. 

Inzenden
Tot 25 november 10.00 uur is het mogelijk om de Pietenselfies op te sturen naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Zet in het mailtje: naam kind, leeftijd, telefoon en email.

Uitreiking
Zaterdag 2 december is om 15.00 uur de uitreiking in de winkel van Bakker van Maanen aan de Hoofdstraat. De kanshebbers op een prijs krijgen ieder geval een mail. 


Aflevering 4


Aflevering 3


Aflevering 2


Aflevering 1


Teaser – 2017

Over twee weken komt Sinterklaas ook weer in Gemeente Hillegom aan. Maar gaat het allemaal wel goed komen dit jaar???


Hillegom – Dit weekend stond er al een videobericht online van Sinterklaas. Hij vraagt zich af of het allemaal wel goed gaat komen met de intocht in Hillegom dit jaar. Wat er nou gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Het enige zekere is dat al het Sinterklaas-nieuws op de Facebook-pagina van Hillegom Online te zien zal zijn.

Intocht
Als het allemaal toch goed gaat komen, zal Sinterklaas op zaterdag 18 november in de haven van Hillegom aankomen. Hij zal dan om 10.30 uur aanleggen en voet aan wal zetten. De goedheiligman heeft al aangegeven dat hij met vele pieten naar Hillegom komt. Na de aankomst zal de Sint een ronde door het hele dorp rijden om eerst alle winkeliers te begroeten. Uiteindelijk zal hij bij het gemeentehuis door burgemeester Arie van Erk worden ontvangen.

Later in de middag is Sinterklaas tussen 13.30 tot 15.30 uur bij Villa Flora. Hier kunnen de kinderen met Sinterklaas op de foto en verschillende spellen met de pieten spelen. Ook kunnen ze hier hun kleurplaat aan Sinterklaas geven, waarmee ze kans maken op een leuke prijs.

De kleurplaten zijn op te halen bij verschillende ondernemers in Hillegom, zoals Bakker van Maanen, The Readshop, Intertoys, De Soete Suikerbol en Jumbo. Ook is de kleurplaat te downloaden op www.sinthillegom.nl. Sinterklaas zal op 25 november in het Sinterklaashuis bekendmaken wie de mooiste kleurplaat heeft gemaakt in de verschillende leeftijdscategorieën.

Pietenselfie-actie
Ook dit jaar zullen de zwarte pieten voor de Pietenselfie-actie extra hun best doen voor de spiegel. De kinderen kunnen met een piet op de foto en deze naar Hillegom Online sturen via fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Bakker van Maanen heeft weer lekkere prijzen voor de winnaars beschikbaar gesteld en de publieksprijs krijgt zelfs een taart met de winnende foto erop.