Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Senioren Agenda
jun
18
ma
2018
Flower Bulb Open toernooi 2018 @ HTC
jun 18 – jun 24 hele dag

Hillegom – Net als het ITF toernooi voor talentvolle jeugdspelers en het ITF Seniors voor iets minder jeugdige talentvolle tennissers, valt ook ons Open Toernooi vanaf dit jaar onder de Flower Bulb vlag. Wel zo herkenbaar! Het is een hele mondvol, dus voor de zekerheid nog een keer: FLOWER BULB L.J. SPORT OPEN TOERNOOI 2018. 

Pak je agenda erbij, en noteer meteen dat van 18 tot en met 24 juni 2018 (week 25) het leukste Open Toernooi van het jaar gespeeld zal worden. Daar ben jij toch ook bij? Wij gaan er als toernooicommissie alles aan doen om er weer een mooie week van te maken, zowel qua tennis als qua gezelligheid. Volg je ons al op Facebook? Daar posten we regelmatig, dus zo blijf je up to date en weet je zeker dat je je niet per ongeluk vergeet in te schrijven. 

Sponsoring
Om ons toernooi zo succesvol mogelijk te maken, kunnen we natuurlijk niet zonder de steun van onze sponsors. We willen ondernemers in de omgeving graag de mogelijkheid bieden om tijdens het Open Toernooi bijvoorbeeld een baan te sponsoren. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden: we hebben dit jaar een aantrekkelijk sponsorprogramma opgesteld. Ken jij nog bedrijven die mogelijk interesse hebben? We horen graag van je!

Actuele rating
Ook dit jaar wordt ons toernooi weer gespeeld op basis van actuele rating. Hierdoor speel je tegen spelers met een rating die maximaal 1 punt afwijkt van de jouwe, met als resultaat vele spannende wedstrijden. Natuurlijk staan we open voor feedback: we horen graag jouw mening over het actuele rating systeem. Bij de wedstrijdtafel zal dit jaar een stemformulier liggen, waarbij je kunt stemmen voor het actuele rating systeem, of juist voor de traditionele indeling op speelsterkte. 

We zien je graag van 18 tot en met 24 juni a.s. op ons mooie park!

jun
21
do
2018
Autisme bijeenkomst @ Kulturele Raad
jun 21 @ 19:30 – 21:30

Hillegom – Op donderdag 21 juni wordt er een autisme bijeenkomst gehouden in gebouw Het Raam aan de Prinses Irenelaan 16 in Hillegom. Het onderwerp van deze avond is Autisme door het jaar heen. Hoe ga je met autisme om tijdens feestdagen, verjaardagen en vakanties, waardoor het voor iedereen leuk is. Met een forum bestaande uit ouders, mensen met autisme, professionals en een gespreksleider willen we graag ervaringen, tips en adviezen uitwisselen.

Deze bijeenkomst is voor mensen met autisme, of in zijn of haar directe omgeving. De bijeenkomst is ook interessant voor professionals, scholen, gemeente en andere belangstellende.

De avond wordt georganiseerd door de welzijnsorganisaties uit de Duin- en Bollenstreek, een groep ervaringsdeskundige, MEE ZHN, Centrum Jeugd en Gezin, en de Nederlandse Vereniging voor Autisme Zuid Holland.

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Het officiële gedeelte begint om 20.00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via WelzijnsKompas tel. 757100 of via info@welzijnskompas.nl.

jun
23
za
2018
Concert “Top of the Pops” @ Solution
jun 23 @ 20:00 – 22:00

Op 23 juni geeft Popkoor Hillegom een concert in Solution. Van 20.00 tot 22.00 uur kunt u genieten van een gevarieerd programma. 

Popkoor Hillegom in “Top of the Pops” concert @ Solution
jun 23 @ 20:00 – 21:00

Op zaterdag 23 juni a.s. verzorgt het Popkoor Hillegom een concert in het teken van “Top of the Pops”. Net als in het legendarische televisieprogramma van de BBC zal  dit concert een aaneenschakeling zijn van hedendaagse popnummers, maar ook populaire nummers uit het verleden staan op de playlist.

Het concert wordt gegeven in de grote zaal van Solution en voor deze gelegenheid zal de zaal omgebouwd worden tot poptempel. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur en Solution kunt u vinden aan de van den Endelaan 7 in Hillegom.

Voor dit concert is de voorverkoop inmiddels gestart. De kaarten voor dit ultieme avondje uit  kosten € 3,50 incl 1 consumptie.

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via de koorleden of stuur een e-mail naar popkoorhillegom@outlook.com

Geef uw naam, adres en aantal kaarten op en de kaarten worden bij u thuisbezorgd.

Wilt u meer weten over het koor, bezoek dan de website: www.jongerenkoor.com

jun
27
wo
2018
Huldiging Sportkampioenen 2018 @ SV Hillegom
jun 27 @ 19:00 – 21:00

27 juni 2018 Huldiging van de sportkampioenen – 19.00- 21.00 uur – locatie: SV Hillegom

 

jun
30
za
2018
Kamperen in speeltuin @ Speeltuin Weerestein
jun 30 @ 17:00
Slapen in je eigen meegebrachte tentje tussen de speeltoestellen, spelen tot ’s avonds laat, nieuwe vriendjes maken, lekker eten,  samen een boef vangen, een schat opgraven, marshmallows roosteren boven het kampvuur met gitaarmuziek….. wat wil je nog meer?
 
Voor Weerestein is het inmiddels de 15e editie, de Hillegomse speeltuinen Jeugdland, Kindervreugd, de Kapertjes en Weerestein organiseren dit evenement dit jaar voor het eerst gezamenlijk op de locatie Weerestein. 
Voor meer informatie check je de website (www.)kampeernacht.speeltuinweerestein.nl
jul
1
zo
2018
Hillegom Romantique @ Hoftuin
jul 1 hele dag

Dit jaar is de 2de editie van Hillegom Romantique. Na het succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar een leuk en gevarieerd programma. In de Hoftuin gaan we op deze dag terug naar de tijd van de romantiek. Er heerst een romantische sfeer, welke benadrukt wordt door de muziek en de kledingstijl van de deelnemers. 

Maar ook het publiek wordt nadrukkelijk uitgenodigd om zich niet onbetuigd te laten en voorzien van passende kledij deze bijzondere middag met ons door te brengen. Neem een picknickmand mee en geniet van de romantiek, de muziek en kunst/cultuur. Er worden oud-Hollandse spelletjes georganiseerd en de kinderen kunnen ponystappen. 

jul
7
za
2018
Jaarconcert “Muziekles op Maat” @ De Bestemming
jul 7 @ 19:30

Leerlingen en ensembles van muziekopleiding Heleen Dik – Muziekles op Maat -zullen tijdens dit concert optreden om te laten horen waar aan gewerkt is in het afgelopen seizoen. Instrumenten die worden bespeeld zijn hobo, fagot, blokfluit, dwarsfluit en piano.

De muzikanten variëren in speelniveau van beginner tot gevorderd. Het repertoire is evenals het spel van de spelers van eenvoudig tot aan de hobo-muziek voor professionals.

Ook de blokfluitgroepen van de Hillegomse Harmonie Kapel en basisschool De Beekbrug te Lisse worden door Heleen Dik opgeleid en uiteraard zijn zij ook van de partij.

De leerlingen die in dit concert spelen zijn er in zeer uiteenlopende leeftijdscategorieën, van basisschoolkinderen tot en met gevorderde volwassenen, al zijn er ook volwassenen die nog niet zo lang spelen. Het belooft een gevarieerd concert te worden.

Ook het Hillegoms Dubbelriet Ensemblezal optreden met muziek van oude meesters. Dit is een ensemble, bestaande uit hobo’s,  althobo en fagot. De 6 spelers zijn gevorderde amateur muzikanten. Als intermezzo zal een werk gespeeld worden door pianiste Ina van der Aar, de vaste begeleidster van de muziekopleiding.

De toegang is gratis.

De Bestemming is gelegen aan de Juliana van Stolberglaan 18 te Hillegom.

sep
14
vr
2018
Kortebaandraverij 2018 @ Meerlaan
sep 14 @ 13:00 – 17:30

Op vrijdagmiddag 14 september is de Kortebaandraverij in Hillegom. De kortebaan is een spectaculair onderdeel van de drafsport. De paarden met pikeurs op de sulky’s razen met bijna 60 kilometer per uur door de Meerlaan. Leuk om te zien, maar het is veel leuker kijken wanneer je weet hoe de sport werkt.