Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Senioren Agenda
aug
16
do
2018
Jaarmarkt 2018 @ Hoofdstraat
aug 16 @ 10:30 – 21:00

Op donderdag 16 augustus 2018 is weer de Jaarmarkt. Het hele dorp zal dan weer vol staan met gezellige kraampjes. In de Hoftuin zullen verschillende activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Een markt voor jong en oud, kortom voor iedereen.

aug
28
di
2018
Verhalentafel en muzikale lunch @ Bibliotheek
aug 28 @ 10:00 – 11:00

De Verhalentafel onder leiding van Sybil van Dam is een gezellige bijeenkomst waarbij de deelnemers elkaar verhalen vertellen over het alledaagse leven van vroeger in hun dorp of stad. Dinsdag 28 augustus, aanvang 10:00 uur, bespreken we het thema ‘vakantie’.

Het is leuk als u oude voorwerpen en foto’s meeneemt. Sybil maakt er een gezellige ochtend van. Daarna kunt u genieten van een luxe lunch. Halverwege de lunch verzorgen accordeonisten Marry en Andries een optreden. Zij spelen, aansluitend op het thema van de verhalentafel, muziek uit de jaren vijftig. Aanmelden voor de Verhalentafel gaat via de KBO.
Dit kan telefonisch vóór 21 augustus bij Gerda Warmerdam op telefoonnummer 0252-518966.

Samenwerking met de Vereniging van Senioren KBO HillegomDit jaar werkt de Bibliotheek, na het succes van vorig jaar, voor de tweede maal mee aan het zomeractiviteitenprogramma van de KBO.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

 

 

 

 

Dinsdag 28 augustus | 10:00 – 13:30 uur | € 2,50
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 in Hillegom | Senioren

aug
31
vr
2018
Wielerdag Nederlandse Gemeenten @ Diverse locaties
aug 31 hele dag

Hillegom – De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement.

De organisatie van dit evenement is in handen van De RTV Bollenstreek.
Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. De Wielerdag, voorheen Burgemeestersfietsdag kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement.

Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot DE graadmeter voor fietsminnende bestuurders van Nederland.

Kopje van Bloemendaal
Er gaan twee routes in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. De inrijdroute van 60 km route kent als letterlijk hoogtepunt het ‘Kopje van Bloemendaal’, de 43 meter hoge duintop, die elke wielrenner bedwongen moet hebben! De recreatieve route is ongeveer 30 km.

NK Wielrennen
Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen en barst de strijd los op de wielerbaan van De RTV Bollenstreek in Lisse.

sep
14
vr
2018
Kortebaandraverij 2018 @ Meerlaan
sep 14 @ 13:00 – 17:30

Op vrijdagmiddag 14 september is de Kortebaandraverij in Hillegom. De kortebaan is een spectaculair onderdeel van de drafsport. De paarden met pikeurs op de sulky’s razen met bijna 60 kilometer per uur door de Meerlaan. Leuk om te zien, maar het is veel leuker kijken wanneer je weet hoe de sport werkt.

sep
29
za
2018
Cultuurfestival 2018 @ Fioretti college
sep 29 @ 10:00 – 17:00

WORKSHOPS, THEATER, MUZIEK, DANS, EXPOSITIES EN COMEDIANS

met o.a. Popkoor Hillegom, Frénk van der Linden interviewt Frank Evers, Virtual Reality Xperience, Kindervoorstelling Nico zijn Kliko, Comedians Harry Glotzbach en Roel C. Verburg

De facebookpagina is up en running, we proberen daar wekelijks een bericht op te zetten naar de aanloop van het festival toe.

Op de site www.cultuurfestivalhillegom.nl zijn de deelnemers en het programma van die dag te vinden.

In september verschijnt er een cultuurmagazine, dit is gemaakt voor én door jongeren. Een groot graffiti kunstwerk hiervoor is al te bewonderen buiten aan een muur bij Solution.