Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Senioren Agenda
nov
22
wo
2017
Samen lezen in een leeskring @ Bibliotheek
nov 22 @ 20:00

Hillegom – Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker als je over een boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring of leesclub. Een leeskring is een kleine groep mensen die gedurende een periode van meestal zes à acht weken hetzelfde boek leest. Ze komt daarna samen om te praten en te discussiëren over het boek. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert een informatieavond over het starten van een leesclub. Naast praktische informatie biedt de avond ook gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten en eventueel meteen een leesclub te beginnen. Op woensdag 22 november ben je om 20:00 uur van harte welkom in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). De toegang is gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren vooraf noodzakelijk via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Door samen te lezen met anderen, maak je kennis met titels die je zelf misschien niet zo snel zou hebben gekozen. Bovendien is het boeiend om te zien wat een boek losmaakt bij anderen en wordt het interessant om ook ander werk van een bepaalde schrijver te gaan lezen.

Leeskoffers
Bezoekers van deze avond worden ook geïnformeerd over handige websites en de zogenaamde leeskoffer. Het is namelijk niet altijd makkelijk om meer exemplaren van hetzelfde boek te vinden. Daarom helpt de Bibliotheek hierbij door van één boek zeven exemplaren te leveren. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijkertijd hetzelfde boek lezen. De leeskoffer bevat ook achtergrondinformatie over het boek en de auteur.

Meer informatie via: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

nov
23
do
2017
Open chill avond adamas inloophuis @ Adamas Inloophuis
nov 23 @ 19:30 – 21:00

Donderdag 23 november organiseert Adamas Inloophuis een feestelijke Open Chill avond, zodat nieuwe chillers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het inloophuis en met (oud)chillers die het huis al bezoeken.

1 op de 3 mensen wordt geconfronteerd met kanker. Helaas zijn dit ook vaak jongeren. “De diagnose kanker kan veel bij mensen teweegbrengen. Niet alleen als ze zelf ziek zijn, maar ook als vader, moeder, broertje of zusje kanker heeft of daaraan komt te overlijden” aldus Anita Notenboom, coördinator kinderen en jeugd bij Adamas Inloophuis.

ChillClub
Het inloophuis is een plek waar chillers (12 – 18 jaar) in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. Indien er behoefte is kunnen ze hun verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten. Natuurlijk mag je ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een avondje te chillen. Vandaar ook de naam ChillClub”, aldus Notenboom. 

23 november: Feestelijke open Chill avond
Donderdag 23 november organiseren we een feestelijke open Chill avond, met frisdrank, chips en andere lekkere hapjes. Deze avond is voor nieuwe chillers om op een laagdrempelige manier niet alleen kennis te maken met het Adamas Inloophuis, maar ook met (oud)chillers die het huis al bezoeken. Alle films die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt, door de jongeren, worden vertoond en in de creatieve ruimte kunnen jongeren een persoonlijk schilderij maken, dat deel uit gaat maken van 1 groot Chill-Kunstwerk.

Uitnodiging
Adamas nodigt alle jongeren, die ooit de Chill-Club hebben bezocht of overwegen deze te gaan bezoeken, op deze feestelijke open Chill avond. Je kan je opgeven via: anita@adamas-inloophuis.nl. Doe dit a.u.b. voor 17 november zodat we voldoende hapjes in huis kunnen halen.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

voorlopig ontwerp voor het Van Nispenpark @ Villa Flora
nov 23 @ 19:30

Afgelopen 19 juni zijn we gestart met het project door het organiseren van een inloopavond in het Van Nispenpark. Op deze inloopavond hebben we een schetsontwerp van het plan gepresenteerd. Hierop kon je een reactie geven. Ook was het mogelijk je aan te melden om deel te nemen aan de denktank. Op beide oproepen hebben we veel reacties gekregen, waar we heel blij mee zijn.

Na deze goed bezochte inloopavond is de denktank geformeerd en zijn we met elkaar aan de slag gegaan om de reacties uit te werken. Het resultaat is het zogenoemde voorlopig ontwerp. Zoals op 19 juni beloofd willen we je dit voorlopige ontwerp presenteren.

We beginnen de avond met een korte presentatie waarin we uitleggen hoe we tot dit voorlopige ontwerp zijn gekomen en hoe de vervolgstappen van de herinrichting er uit zien. Daarna presenteren we het plan. Ook deze keer willen we weer graag horen wat je van het plan vindt.

De projectgroep hoopt je donderdag 23 november om 19:30 uur in Villa Flora te kunnen begroeten. Tot dan!

Kun je niet bij de avond aanwezig zijn? De plannen zijn na de avond online terug te vinden op http://hillegom.nl/vannispenpark Je reactie kun je tot 7 december sturen naar centrumplannen@hillegom.nl.

nov
25
za
2017
Filmmiddag: Hotel de grote L @ Solution
nov 25 @ 14:00

HILLEGOM – Op 25 november wordt de derde kinderfilm van het seizoen vertoont. Elke maand is er in jongerencentrum Solution (Van den Endelaan 7, sportpark de zanderij) op groot scherm een leuke film te zien. De film is toegankelijk voor kinderen en jongeren vanaf groep 1. De film begint om 14.00 en vanaf 13.45 zijn we open. De film is voor kinderen, dus niet voor volwassenen! Tijdens de pauze krijgen de kinderen een zakje chips en limonade gratis. Net als vorig seizoen kan je ook nu weer een rittenkaart kopen. Met deze rittenkaart (die niet persoonsgebonden is) kan je tien keer naar de film, en de kaart kost €15. Zo bespaar je dus €5. Je kan hem natuurlijk ook gebruiken om samen met je vriendjes of vriendinnen te gaan.

Op 25 november draaien we: Hotel de grote L.

Kos is een jongen van 13. Als zijn vader een hartaanval krijgt moet hij het hotel van zijn vader runnen. Zijn drie maffe zussen zijn echter niet echt behulpzaam. Als Kos erachter komt dat zijn vader schulden heeft moet hij als jongen meedoen aan een schoonheidswedstrijd om Miss Noordzee te worden.

De entree is €2, inclusief een zakje chips en limonade. Leden van speeltuin kindervreugd betalen €1. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij jongerenwerk Welzijnskwartier Hillegom, Richard Grimbergen, 0610704075 of kijk op https://www.facebook.com/jongerenwerkhillegom

Groot Sinterklaasfeest @ Villa Flora
nov 25 @ 14:00 – 16:00

Hillegom – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt bij Villa Flora, de zaterdag na de intocht een groot Sinterklaasfeest georganiseerd. Dit jaar is het feest op zaterdag 25 november, van 14.00 tot 16.00 uur. Net als voorgaande jaren wordt het feest weer gepresenteerd door Marco de Hollander, die dit op zijn eigen spontane wijze doet. Den Hollander is het vaste gezicht tijdens het Sinterklaasfeest in Hillegom geworden en doet de presentatie met heel veel plezier.

Het feest is in een ander jasje gestoken en er is besloten er een plaatselijk karakter aan te geven. In plaats van artiesten, die hebben opgetreden bij The Voice en het Junior Songfestival zullen dit jaar plaatselijke talenten de kans krijgen om zich te presenteren. Zo treden tijdens het feest Alisa en Wessel op, leerlingen van de Hillegomse Gitaarschool Milan Couzijn. Zij hebben wekenlang geoefend voor Sinterklaas. Verder zijn er leerlingen van Dansgroep Danspas aanwezig, die de Sint, zijn pieten en natuurlijk het publiek zullen trakteren op hun danskwaliteiten. Uiteraard worden er tussen de optredens door spelletjes gedaan. Zo is er een Rad van Avontuur, kunnen de kinderen ballen gooien en pepernoten sjoelen. Verder wordt er een pietendisco gedaan en zit de polonaise er zeker in. Kortom het dak gaat eraf. Het gaat weer een leuke middag worden met tal van activiteiten en hoogtepunten.

Kaarten kosten 3,50 per persoon en zijn vanaf heden te verkrijgen bij de receptie van Villa Flora aan de Hoofdstraat 55 te Hillegom of te bestellen op email acornelissen@snelnet.net.

nov
28
di
2017
3D kaarten knippen @ Open Hof
nov 28 @ 13:00 – 16:00

Op de laatste dinsdag van de maand is er tijdens de Inloop de mogelijkheid om 3D kaarten te maken. Knutselen zoals 3D kaarten knippen is weer helemaal terug. Er worden verschillende demonstraties gegeven en al het benodigde materiaal is aanwezig. Maar bezoekers kunnen ook hun eigen schaartjes meenemen en ter plekke tips en adviezen krijgen.

Open Hof wil aandacht voor samen zijn. Elke dinsdagmiddag tussen 13 en 16 uur zal Open Hof haar deuren openen, met afwisselende activiteiten met de bedoeling om elkaar te ontmoeten.

Kom het 3D knippen eens proberen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Mensen die gewoon een kijkje willen nemen zijn ook van harte welkom.

nov
29
wo
2017
Pepernotenconcert 2017 @ Bibliotheek
nov 29 @ 14:30 – 15:30

Leerlingen van de Hillegomse Muziekschool spelen sinterklaasliedjes in de bibliotheek. Kom gezellig meezingen! Er zijn twee concerten, één om 14.30 en één om 15.30. Tussendoor wordt er een sinterklaasverhaal voorgelezen en staat er limonade klaar met wat lekkers.

Sinterklaasfeest Jeugdland @ Jeugdland
nov 29 @ 15:00 – 16:30

HILLEGOM- Bij Speeltuinvereniging Jeugdland vindt op woensdag 29 november het jaarlijkse Sinterklaasfeest plaats. Dit is een feest voor leden en niet leden. Voor niet leden is de entree 2,50. Voor leden is het gratis. Het Sinterklaasfeest wordt gehouden vanaf 15.30 uur. Sinterklaas en zijn pieten brengen de speeltuin een bezoek en gaan ervoor zorg dragen dat het “nieuwe” dak van het gerenoveerde gebouw, eraf zal gaan. Voor ieder kind is er een cadeautje.

Opgeven van te voren is noodzakelijk, dat kan bij acornelissen@snelnet.net.

nov
30
do
2017
Sinterklaasfeest Kindervreugd @ Speeltuin Kindervreugd
nov 30 @ 15:45 – 17:00

Hillegom – Donderdag 30 november kun je bij Speeltuin Kindervreugd genieten Van een gezellige middag met Sinterklaas en zijn Pieten! Want dan komt de Sint helemaal naar Hillegom gereden Voor een bezoekje aan onze (aller) jongste leden

Alle kinderen in de leeftijd van 0 t/m 8 Worden om 15.45 uur in de speeltuin verwacht. Kom op tijd, want het feest begint al gauw Wanneer iedereen gearriveerd is in ons speeltuingebouw. We gaan zingen en feesten en elk aanwezig kind Krijgt natuurlijk een mooi cadeautje van de Sint

Om 17.00 uur is het feest dan afgelopen Na een geslaagde middag (mogen we hopen…). Vind je het best spannend of ben je nog klein? Weet dan dat pappa en mamma erbij mogen zijn

Wil jij Sint en Piet ontmoeten, net als zo velen? Vergeet dan niet naar info@kindervreugdhillegom.nl te mailen! Voor het aanmelden heb je ruim een week de tijd Doe het dus vóór 17 november, anders krijg je vast spijt

Je aanmelding wordt bevestigd, dat is wel zo fijn Want dan weet je zeker dat jij erbij zult zijn

We zien je graag donderdag 30 november om 15.45 uur Tot dan en de groeten van het speeltuinbestuur

Lezing Vitaliteit @ De Kulturele Raad
nov 30 @ 20:00

Hillegom – Bekend is dat bewegen de fysieke en geestelijke gezondheid bevordert, ook wanneer daarmee wordt begonnen op latere leeftijd. Het is dan opmerkelijk dat maar liefst de helft van de Nederlandse bevolking niet voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en mensen per dag tot wel 11 uur zitten.

Deze bewegingsschaarste in combinatie met een overvloed aan calorierijk voedsel heeft in korte tijd de wereld op z’n kop gezet met chronische aandoeningen als gevolg. Hoe krijgen we mensen dan toch zover om meer te bewegen en gezonder te eten? De omgeving waarin wij leven is van bijzonder grote invloed op ons gedrag door impliciete en onbewuste processen. Door juist de omgeving aan te passen en niet te blijven hameren op expliciete en bewuste keuzes, kunnen we ons gedrag in een gezonde richting sturen.

Tijdens de interactieve lezing ‘Vitaliteit’ behandelt dr. Lex van Delden onder andere voorbeelden van impliciete, onbewuste processen via technieken als nudging, priming en affordances. En er wordt gekeken naar creatieve ideeën om mensen te verleiden tot een gezonde leefstijl.

Deze lezing wordt gehouden in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 in Hillegom op 30 november om 20.00 uur. Voor reserveringen à 5 euro kunt u terecht op de website van www.scbh.nl. U kunt ook op de avond zelf toegang aan de kassa betalen.

dec
2
za
2017
Uitreiking Pietenselfie-actie @ Bakker van Maanen
dec 2 @ 15:00 – 15:30

Uitreiking
Zaterdag 2 december is om 15.00 uur de uitreiking in de winkel van Bakker van Maanen aan de Hoofdstraat. De kanshebbers op een prijs krijgen ieder geval een mail.

Pietenselfie-actie
Ook dit jaar kan je tijdens de intocht weer met een piet op de foto! Als je deze foto opstuurt naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl maak je gelijk kans op lekkere prijzen.

Sinterklaas gaat samen met de vrijwilligers van Hillegom Online en de medewerkers van Bakker van Maanen naar alle foto’s kijken. Zij bepalen dan de 1e, 2e en 3e prijs.

Publieksprijs
Ook heb je zelf de kans op de publieksprijs binnen te slepen. Alle foto’s komen op 25 november om 12.00 uur op de Facebookpagina van Hillegom Online te staan. De foto die de meeste likes weet op te halen, wint de taart met eigen foto erop! Tot 29 november 00.00 uur kan je likes verzamelen. 

Inzenden
Tot 25 november 10.00 uur is het mogelijk om de Pietenselfies op te sturen naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Zet in het mailtje: naam kind, leeftijd, telefoon en email.

 

dec
3
zo
2017
Sinterklaasfeest 2017 @ De Vosse
dec 3 @ 14:00 – 16:30

Hillegom – Zondag 3 december komt Sinterklaas op bezoek in de Vosse en kunnen er allemaal leuke spellen worden gespeeld. Tijdens dit feest kunnen de kinderen bij Skicentrum Hillegom komen boogschieten en sleeën. Daarnaast kunnen er in de Vosse verschillende spellen worden gespeeld, waaronder een pietencircuit en een pakjesestafette. Ook kan er worden geknutseld, is er een springkussen en kunnen de kinderen worden geschminkt. Dan is het zo ver! Sinterklaas komt op bezoek. Samen met zijn pieten zal hij de boel op stelten zetten. En wat is nou een feest zonder cadeautjes? Daarom krijgt iedereen nog een kleine verassing aan het einde van de dag.

Koop snel een ticket op de webshop en mis het niet. De inschrijfdatum sluit op maandag 27 november om 20:00.

Tot 3 december!

Locatie: Vosselaan 152 en 156, 2181 CD Hillegom
Tijd: 14:00 – 16:30
Leeftijd: 3 tot 8 jaar
Kosten: €5,-
Webshop: https://106webshop.nexusportal.nl

dec
12
di
2017
Computerhulp @ Open Huis
dec 12 @ 13:00 – 16:00

Elke 2de dinsdag van de maand bent u tijdens de wekelijkse Inloop van Open Hof van harte welkom bij de Computerinloop. De Inloop is van 13.00 tot 16.00 uur in het gebouw van Open Hof aan de Raadhuisstraat 3 in Hillegom. Heeft u vragen op het gebied van computer/tablet, printer, internet, wifi en telefonie e.d. kom dan gerust langs. De koffie of thee staat klaar.

dec
16
za
2017
Kerstmarkt Bloemswaard @ Bloemswaard
dec 16 @ 10:00 – 16:00

Een sfeervolle kerstmarkt met gezellige stands, hapje, drankje en een plek waar je een gokje kunt wagen bij het rad van avontuur…

Mochten er nog standhouders zich willen aanmelden dan graag een pb of een mail naar j.nierkes@hozo.nl

Filmmiddag: Lego Batman @ Solution
dec 16 @ 14:00