Samen lezen in een leeskring

  0
  116
  Wanneer:
  22 november 2017 @ 20:00
  2017-11-22T20:00:00+01:00
  2017-11-22T20:15:00+01:00
  Waar:
  Bibliotheek
  Sportlaan 1
  2182 KS Hillegom
  Nederland
  Kosten:
  Gratis

  Hillegom – Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker als je over een boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring of leesclub. Een leeskring is een kleine groep mensen die gedurende een periode van meestal zes à acht weken hetzelfde boek leest. Ze komt daarna samen om te praten en te discussiëren over het boek. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert een informatieavond over het starten van een leesclub. Naast praktische informatie biedt de avond ook gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten en eventueel meteen een leesclub te beginnen. Op woensdag 22 november ben je om 20:00 uur van harte welkom in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). De toegang is gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren vooraf noodzakelijk via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

  Door samen te lezen met anderen, maak je kennis met titels die je zelf misschien niet zo snel zou hebben gekozen. Bovendien is het boeiend om te zien wat een boek losmaakt bij anderen en wordt het interessant om ook ander werk van een bepaalde schrijver te gaan lezen.

  Leeskoffers
  Bezoekers van deze avond worden ook geïnformeerd over handige websites en de zogenaamde leeskoffer. Het is namelijk niet altijd makkelijk om meer exemplaren van hetzelfde boek te vinden. Daarom helpt de Bibliotheek hierbij door van één boek zeven exemplaren te leveren. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijkertijd hetzelfde boek lezen. De leeskoffer bevat ook achtergrondinformatie over het boek en de auteur.

  Meer informatie via: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

  Reacties

  Reacties