Koffieconcert Crescendo

0
417

HILLEGOM – In Hotel Villa Flora, Hoofdstraat 55 , geeft muziekvereniging Crescendo het traditionele nieuwjaarsconcert. Zondag 7 januari klinken vanaf 12.00 uur de eerste klanken onder leiding van nieuwe dirigent Louis de Blieck. Toegang is vrij.

Met aanvang van het nieuwe seizoen is muziekvereniging Crescendo een andere weg ingeslagen. Dirigent Louis de Blieck al bekend door zijn werk bij de slagwerkgroep van de vereniging heeft de taak op zich genomen de afdelingen harmonie en slagwerk samen te voegen. Voordat dit zover is zet hij eerst de puntjes op de i zodat beide afdelingen elkaar kunnen versterken. De Blieck heeft veel dirigeerervaring en heeft de kracht de muzikanten allemaal dezelfde kant op te laten kijken. Dit is te horen aan de muziek. Crescendo is groeiende. Dat met een klein groepje muzikanten een klinkend resultaat neergezet kan worden is te horen tijdens het nieuwjaarsconcert.

De slagwerkgroep en harmonie trappen gezamenlijk af en wisselen elkaar daarna af met goed in het gehoor liggende nummers. Voornamelijk lichte muziek wordt ten gehore gebracht door de leden van de afdeling harmonie. De slagwerkers brengen swingend werk en gebruiken daarbij veel melodische slagwerkinstrumenten. Gezamenlijk worden een aantal nummers gespeeld waaronder ook het nummer Besame Mucho gearrangeerd door De Blieck zelf. Louis de Blieck drukt een duidelijke eigen stempel op de uitvoering van de muziek en wil het resultaat graag met het publiek delen. Crescendo laat graag van zich horen en hoopt op veel luisteraars! Muzikanten, beginnend of gevorderd, zijn natuurlijk ook van harte welkom om kennis te komen maken met deze nieuwe dirigent. Mogelijkheden om mee te spelen in het orkest zijn altijd bespreekbaar.

Reacties

Reacties