Opening Steiger Scouting Tjarda

0
702

Hillegom – Zaterdag 26 augustus 2017 was het zover. Na jaren wensen, is de steiger er nu echt van gekomen. Dankzij een grote bijdrage van het huis van Tante Trees, Kris&Co en de hulp van buurman van der Geest werd de steiger een feit.Er lag een vlet klaar verderop de Oude Weerlaan. De sponsoren werden door twee jeugdleden begeleid met het wrikken van een vlet naar de nieuwe steiger. Na het aanleggen van de lelievlet, werd een doek via de mast van de vlet omhoog gehesen.

Onder luid applaus werd het bord van de sponsoren zichtbaar.
Na de opening en het aan wal komen via een rode loper was er nog aandacht voor een aantal bijzondere vrijwilligers. Er werden een aantal mensen gefeliciteerd ivm het behalen van kwalificaties op het gebied van leiding geven aan scouts en het leiden van vakantiekampen. Daarnaast werd Peter den Oever geëerd met het bronzen scouting teken voor zijn gedrevenheid en enorme betrokkenheid bij scouting Tjarda. Peter is al jaren leiding bij de oudere scouts, de Wilde Vaart, maar ook bij scouting in de regio is hij een graag geziene vrijwilliger. Hij heeft twee rechter handen, is een echt gezelligheidsdier, kan heerlijk koken en levert ook een waardevolle bijdrage op het gebied van veiligheid (EHBO en brandveiligheid).

Het was een feestelijke middag. Na de opening sprongen de scouts gelijk met hun drijfmiddelen in het water en werd de steiger aan alle kanten gebruikt om in en uit het water te gaan. Het weer zat echt mee! Daarna kon men aan tafel bij de jaarlijkse groepsbbq. Een gezamenlijk maaltijd met ouders, scouts en leidingleden om elkaar wat beter te leren kennen, ervaringen en anekdotes uit te wisselen van de opkomsten en verschillende kampen.

De bbq was voortreffelijk voorbereid door een van de ouders. Er was meer dan genoeg eten voor de 80 bezoekers van het feest. Tot laat was het gezellig rond het kampvuur. Een mooie opening van het nieuwe seizoen waar we met veel plezier op terug kijken!

Foto’s: PR

Reacties

Reacties